Народна банка на Република Македонија објави Конкурс за изработка на едукативна игра (веб/мобилна апликација) со цел поттикнување поголем интерес за знаења од областа на економијата и финансиите.

Крајната цел е поголема финансиска писменост кај населението во Македонија што ќе се развива, меѓу другото, и преку игри следејќи ги новите технолошки иновации и дигитализацијата во светски рамки. Едукативната игра (веб/мобилна апликација) ќе биде наменета за пошироката јавност, а пред сè за младата популација. Преку играта младите ќе имаат можност да се забавуваат, да покажат поголем интерес за областа на економијата и финансиите и да го збогатат сопственото знаење. Едукативната игра треба да биде создадена согласно со возраста на целната група, односно ликовите, цртежите, содржината, јазикот и сл. да бидат приспособени на: група I (деца од 6 до 12 години), група II (млади од 13 до 18 години) и група III (возрасно население 18+).

Заинтересираните студенти и средношколци поконкретни информации можат да најдат на следниот линк:

http://www.nbrm.mk/ns-newsarticle-konkurs-za-izrabotka-na-edukativna-igra-vebmobilna-aplikacija-za-2018-godina.nspx

Технички секретар

Габриела Богатинова
Тел: +389 32 550 100
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Валентина Давчева

Тел: +389 32 550 064

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Штип - Билјана Бојаџиска

Тел: +389 32 550 594

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Никица Георгиева

Тел: +389 32 550 042

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.