Факултетот за информатика во текот на септември организира подготвителна настава по програмирање во C или C++ и математика за идните студенти. Подготвителна настава ќе се одржува во просториите на Универзитет „Гоце Делчев” во градовите Штип и Струмица, а ќе ја изведуваат професори и асистенти од Факултетот за информатика.

Повеќе...

Факултетот за информатика при УГД во соработка со Иницијалниот одбор на „Ден на диференцијалните равенки“ организираше семинар посветен на овој ден.

Повеќе...

Универзитетот „Гоце Делчев“ во периодот од 30 април до 5 мај 2019 г. беше дел од „Приматијада 2019“, која се одржа во Бугарија, Златни Песоци. Универзитетот учествуваше со екипа од 12 вработени и студенти.

Повеќе...

Компанијата „HFour“ која одржа своја работилница на Факултетот за информатика при УГД ги едуцираше студентите за областа на онлајн безбедноста и постави предизвик преку кој сака да ги пронајде најквалитетните студенти.

Повеќе...

Технички секретар

Габриела Богатинова
Тел: +389 32 550 100
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Валентина Давчева

Тел: +389 32 550 064

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Штип - Билјана Бојаџиска

Тел: +389 32 550 594

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Никица Георгиева

Тел: +389 32 550 042

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.