Факултетот за информатика во текот на декември, февруари и март организира подготвителна настава по математика за надарени ученици од VI до IX одделение.

Подготвителната настава ќе ја изведуваат професори и асистенти од Факултетот за информатика, а ќе се решаваат задачи од натпревари по математика.

Предвидено е да се работи во групи од 5 до 15 деца. Наставата ќе се организира доколку се пријават доволно ученици за формирање на група. 

Датум на започнување на подготвителната настава: 3 декември 2018 г.

Наставата по математика ќе се реализира: по 2 часа неделно.

Заинтересираните ученици треба да се пријават најдоцна до 1 декември 2018 г. (до 10:00 часот). Пријавување и подетални информации на е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите..

Цена: 1500 денари месечно.

Жиро-сметка: 100-0000000630-95

Назив и седиште на примач: Трезорска сметка, ДУ „Гоце Делчев“ - Штип

Банка на примач: НБРМ

Сметка на корисник: 1600160330 788 22

Претходна шифра и програма: 723113 44

 

Технички секретар

Габриела Богатинова
Тел: +389 32 550 100
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Валентина Давчева

Тел: +389 32 550 064

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Штип - Билјана Бојаџиска

Тел: +389 32 550 594

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Никица Георгиева

Тел: +389 32 550 042

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.