Со цел да се поттикне и продлабочи соработката помеѓу Acceko CEE и образовните институции, Acceko CEE - Скопје организира програма за обука на млади софтверски инженери – Young software engineers program, за студентите од факултетите од областа на информатичките науки и технологии.

Практикантската програма ќе се состои од два дела, при што првиот дел е вовед во банкарски софтвер преку презентации и пренесување на стручно знаење, додека вториот дел ќе биде директно учество на студентите во работилници за изработка на банкарски софтвер преку инструкции од страна на стручни лица од Acceko CEE.

Обуката ќе трае во периодот од 2.10.2017 година до 1.11.2017 година. Секој студент ќе биде платен за учество во висина од една просечна македонска плата за времетраење на обуката.

Сите студенти кои ќе бидат избрани да одат на пракса ќе бидат ослободени од настава во тој временски период.

Оглас (.pdf)

Технички секретар

Габриела Богатинова
Тел: +389 32 550 100
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Валентина Давчева

Тел: +389 32 550 064

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Штип - Билјана Бојаџиска

Тел: +389 32 550 594

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Никица Георгиева

Тел: +389 32 550 042

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.